Aplikacja na Androida

Tutaj są wszystkie tematy, które nigdzie nie pasują. Jednak ciągle proszę nie zaczynać wątków w żaden sposób nie związanych z generalnymi założeniami tego forum.
Piotrek_en
Przyjaciel forum
Posty: 17
Rejestracja: 17-03-11, 14:37
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Aplikacja na Androida

Post autor: Piotrek_en » 27-02-15, 15:25

Witam :)
Powiedzmy sobie szczerze, że na forum się często nie udzielam, więc nie wiem czy piszę w dobrym dziale itp. Postanowiłem w każdym razie rozpocząć nowy wątek poświęcony aplikacji, którą ostatnio stworzyłem.
jak już pewnie wiecie aplikację ściągamy stąd: http://hiob.x25.pl/
Z telefonu z Androidem najlepiej wejść na ten link i pobrać co trzeba - to bardzo proste.
Pod tym adresem jest też opis, który będę rozwijał.
Pewnie wiecie też że aplikacja ta informuje kiedy Hiob rozpoczyna transmisję.

Korzyść z tego płynie taka, że gdy Hiob będzie chciał zrobić transmisję o jakiejś niespodziewanej porze to może nas wszystkich zawołać.

Po co założyłem ten temat? Aby odpowiadać na wszystkie pytania, rozwiązywać problemy, dyskutować o rozwoju programu. Ostatnio na prośbę Hioba dodałem na przykład widżet na pulpit.

Obecnie trwają testy, więc sprawdzamy czy wszystko działa ok. Myślę że jak będzie stabilnie to Hiob (o ile oczywiście zechce) może w jakimś filmiku powiedzieć o aplikacji - będzie nas wtedy więcej ;).

Awatar użytkownika
Bluur
Przyjaciel forum
Posty: 8
Rejestracja: 07-06-14, 09:32
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Bluur » 27-02-15, 15:37

Piotrek, zaciekawiła mnie ta aplikacja i zainstalowałem ją sobie na wirtualnym androidzie na PC. Jest ok :mrgreen:
Moje pytanie. Czy query które wysyła hiob podczas aktywowania transmisji leci przez serwer do aplikacji u każdego kto ją ma włączoną czy jak?
Dobra robota :D
Ostatnio zmieniony 27-02-15, 15:37 przez Bluur, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotrek_en
Przyjaciel forum
Posty: 17
Rejestracja: 17-03-11, 14:37
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Piotrek_en » 27-02-15, 15:44

Bluur, Hiob ustawia stan na serwerze a aplikacja go sprawdza co minutę lub kilka (do ustawienia)
zapraszam do oglądania moich filmów: https://www.youtube.com/user/mazaq86

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 27-02-15, 16:12

Piotrek_en, zainspirowałeś mnie do pisania aplikacji dla androida. Znam kilka języków po trochu, więc czas na coś nowego. Pierwsze efekty już są :-D

A tak to fajny program wymyśliłeś. bardzo prosty, ale za to bardzo przydatny. :-)
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Tartaruga
Przyjaciel forum
Posty: 91
Rejestracja: 14-02-10, 16:16
Lokalizacja: Górny Śląsk

Post autor: Tartaruga » 28-02-15, 21:25

Niestety nie działa na moim smartfonie z Androidem Gingerbread.
Ostatnio zmieniony 28-02-15, 21:35 przez Tartaruga, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię tematy związane z ciężarówkami, ale nie chcę zostać kierowcą zawodowym.

Piotrek_en
Przyjaciel forum
Posty: 17
Rejestracja: 17-03-11, 14:37
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Piotrek_en » 28-02-15, 22:51

Tartaruga, niestety ze starszymi Androidami może być problem :/. Nie dało się pewnych kompromisów osiągnąć, więc aplikacja raczej będzie działać od Androida 4.

Z innej beczki: czy standardowy dźwięk powiadomienia będzie ok czy może dodać jakiś dedykowany? Np. klakson?
zapraszam do oglądania moich filmów: https://www.youtube.com/user/mazaq86

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 28-02-15, 22:58

jasne że dedykowany, :-) tylko klakson ciężarówki :-)
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

JJacek
Administrator
Posty: 347
Rejestracja: 17-05-11, 16:46
Lokalizacja: Polska, Mazowieckie

Post autor: JJacek » 01-03-15, 14:44

A czy na Windows Phone dało by radę coś takiego zrobić? :?: :)

Piotrek_en
Przyjaciel forum
Posty: 17
Rejestracja: 17-03-11, 14:37
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Post autor: Piotrek_en » 01-03-15, 18:18

JJacek, na pewno dało, ale ja się tego raczej nie podejmę ;). Androida kiedyś liznąłem, to było nieco łatwiej. Jak się pisze na WM nawet obecnie nie mam pojęcia. Uprzedzając dalsze pytania: na iPhone to już na pewno nie napiszę bo nie posiadam :D. WP jeszcze spoko bo żona używa ;D
zapraszam do oglądania moich filmów: https://www.youtube.com/user/mazaq86

JJacek
Administrator
Posty: 347
Rejestracja: 17-05-11, 16:46
Lokalizacja: Polska, Mazowieckie

Post autor: JJacek » 01-03-15, 19:55

OK Piotrek :)

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 701
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 06-03-15, 14:26

Klepsydra, wiem, pisałeś że musi być. Ja codziennie wyłączam telefon na noc, więc psuje ona wygląd. Na pewno da się to jakoś sensownie rozwiązać, np "oszukać" widget na sekundę że jest Hiob online przy włączanie programu, po tej sekundzie zmieni się na szary kolor widget.

Opis Hioba, jak jest za długi to się nie mieści. Może jakieś przewijanie tekstu da się w powiadomieniach zrobić?

Jak Hiob jest online to w powiadomieniu mam jego avatar powiększony centralnie, nie wygląda to za dobrze.

po uruchomieniu panelu sterowania tego programu jeśli już nie ma live to nadal jest opis ostatniego live. Można by dopisać w takim przypadku że opis dotyczy poprzedniego live. Ponieważ jest to zmylające, na czerwono piszę że nie ma live, a pod spodem piszę np. naprawiamy samochód na żywo.
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Awatar użytkownika
Mazi
Przyjaciel forum
Posty: 128
Rejestracja: 04-12-14, 22:18
Lokalizacja: Zawiercie

Post autor: Mazi » 06-03-15, 15:25

Dominik, to może lepiej, jak by był napis "Ostatnia zmiana statusu" co na pewno by ograniczyło prace nad programem... z mojej strony tylko ten widget, który ma za dużo czarnego i ta klepsydra nie jest potrzebna no i co... no opcja automatycznej aktualizacji ;) aaa plusem jest, że Apka wymaga połaczenia z internetem, i nie zbiera informacji o nikim w przeciwieństwie do 99% innych apek co uważam za włażenie z buciorami w nasze życie prywatne :D ;)
Jeżeli życie daje nam cytryny, zróbmy z nich lemoniadę ;)

ODPOWIEDZ