O ile mnie pamięć nie myli, to w Pieśni nad pieśniami, a także w Księdze Estery.marek2122 pisze:W której księdze Biblii ani razu nie użyto literalnie słowa Bóg?
Moje pytanie:
Ile dzieci miał Abraham?
Moderator: Marek MRB
O ile mnie pamięć nie myli, to w Pieśni nad pieśniami, a także w Księdze Estery.marek2122 pisze:W której księdze Biblii ani razu nie użyto literalnie słowa Bóg?
Abraham miał 8 dzieci.hiob pisze:Ile dzieci miał Abraham?
Marek go nie pozdrawia?mamamondfa pisze: Pytanie:
Kto podpadł św. Pawłowi podczas wyprawy misyjnej?
Marek go nie pozdrawia?![]()
mamamondfa pisze: Moje pytanie nie ma jednej odpowiedzi - jest ich w Piśmie Św. pewnie wiele - sama nie wiem ile - badam temat![]()
"Po swym zmartwychwstaniu, wczesnym rankiem w pierwszy dzień tygodnia, Jezus ukazał się najpierw Marii Magdalenie, z której wyrzucił siedem złych duchów." (Mk 16,9)mamamondfa pisze:
Komu pierwszemu ukazał się Pan Jezus po Zmartwychwstaniu?
I aby wszelki język wyznał, że Jezus Chrystus jest PANEM - ku chwale Boga Ojca.marek2122 pisze: Dlatego też Bóg Go nad wszystko wywyższył
i darował Mu imię
ponad wszelkie imię,
10 aby na imię Jezusa
zgięło się każde kolano
istot niebieskich i ziemskich i podziemnych." Flp 2, 9 - 10 Jakie imię otrzymał Jezus?
Cześć, wydaje się, że odpowiedzią mogą być słowa Pana Jezusa: "Lecz kto by między wami chciał się stać wielkim, niech będzie sługą waszym".Pytanie.
Jaka jest odpowiedź Jezusa, skierowana do tych którzy zapragnęli by stać się wielkimi i pierwszymi wśród innych na tym świecie?
Zgadza się! Co najmniej jedną,przynajmniej o tej jednej wiemy (pośrednio). Ale czy wiecie skąd to wiemy?Czytałem, że jedną, która wyszła za mąż w Jerozolimie ale nie było to napisane w Biblii, więc moja odpowiedź nie może być zaliczona