Świadectwo Konika
Moderator: Marek MRB
-
- Przyjaciel forum
Re: moje swiadectwo
Radosnych i błogosławionych Swiat Wielkiejnocy wszystkim forumowiczom M
O mój Jezu, Ty powiedziałeś: "Zaprawdę powiadam wam: o cokolwiek prosić będziecie Ojca w imię Moje, da wam", wysłuchaj mnie, gdyż proszę Ojca w imię Twoje o łaskę...
od konika
Bardzo nie na temat, ale marzy mi sie jeszcze:
"Wyjdu nocziu w polie s koniom
noczkoj tiemnoj ticho projdiom,
my pojdiom s koniom po poliu wdwojom,
noczkoj tiemnoj s koniom projdiom"
I juz wiecej nie zanudzam - zielaju wsiem horosziej noczki.
"Wyjdu nocziu w polie s koniom
noczkoj tiemnoj ticho projdiom,
my pojdiom s koniom po poliu wdwojom,
noczkoj tiemnoj s koniom projdiom"
I juz wiecej nie zanudzam - zielaju wsiem horosziej noczki.
konik
- myschonok
- Przyjaciel forum
Czlowiek w czlowieku umiera, gdy zlo czynione- nie boli- a dobro- nie raduje....
od konika
Szczesc Boze - witam wszystkich z radoscia.
Dzisiaj zostalem oficjalnie wlaczony do Kosciola Rz.Kat. - przyjalem sakramenty: Chrztu, Bierzmowania i Eucharystii.
Pragne serdecznie podziekowac wszystkim, ktorzy pomogli mi w pelni zostac chrzescijaninem w Kosciele, a z forum drogiej myschonok, ktora wsparla mnie i osobiscie sie w to zaangazowala.
Pozdrawiam wszystkich, ktorych poznalem tu na forum i pragne podziekowac za Wasza obecnosc - bardzo Was cenie i nawet jesli spieramy sie nieraz to zywie szacunek do kazdego.
Zostancie z Bogiem.
Dzisiaj zostalem oficjalnie wlaczony do Kosciola Rz.Kat. - przyjalem sakramenty: Chrztu, Bierzmowania i Eucharystii.
Pragne serdecznie podziekowac wszystkim, ktorzy pomogli mi w pelni zostac chrzescijaninem w Kosciele, a z forum drogiej myschonok, ktora wsparla mnie i osobiscie sie w to zaangazowala.
Pozdrawiam wszystkich, ktorych poznalem tu na forum i pragne podziekowac za Wasza obecnosc - bardzo Was cenie i nawet jesli spieramy sie nieraz to zywie szacunek do kazdego.
Zostancie z Bogiem.
konik
- myschonok
- Przyjaciel forum
Ja moze dopisze,ze konik tu przesadza kwiatki w ogrodku...
Tak najbardziej to w te sytuacje zaangazowal sie ojciec Misji Polskiej w Aachen, ksiadz Jan Urbanek ktory u Biskupa Henryka Mussinghofa bardzo szybko o pozwolenie na taki Sakrament "trzy w jednym" sie wystaral.
Ksiadz Jan jest blogoslawienstwem dla swoich parafian i oczywiscie dla nas,on zyje Sakramentami i to widac, ma to nieomalze wypisane na czole.
Dzieki znajomosci z konikiem- odzyla i umocnila sie i moja wiara.
Moze bedziecie sie tu smiac,ale powiem Wam,ze nie ma wiekszej rozkoszy dla duszy, jak czesta Komunia Swieta,Adoracja,modlitwa i cisza kosciola.
To wszystko zaniedbalam- i to wszystko otrzymalam jak dar,w trojnasob i tym sie ogromnie raduje.
Rowniez nasze stosunki w malzenstwie zmienily sie na lepsze,moj maz po latach poszedl do spowiedzi i przebywanie w kosciele- sprawia mu widoczna radosc.
Nie bylo by tego wszystkiego, gdyby nie znajomosc z konikiem.
Pan juz tam ma swoje plany dla nas wszystkich i posyla nas jednych do drugich- jak Boze listy...
Dziekuje za wiosne mojej wiary...
Tak najbardziej to w te sytuacje zaangazowal sie ojciec Misji Polskiej w Aachen, ksiadz Jan Urbanek ktory u Biskupa Henryka Mussinghofa bardzo szybko o pozwolenie na taki Sakrament "trzy w jednym" sie wystaral.
Ksiadz Jan jest blogoslawienstwem dla swoich parafian i oczywiscie dla nas,on zyje Sakramentami i to widac, ma to nieomalze wypisane na czole.
Dzieki znajomosci z konikiem- odzyla i umocnila sie i moja wiara.
Moze bedziecie sie tu smiac,ale powiem Wam,ze nie ma wiekszej rozkoszy dla duszy, jak czesta Komunia Swieta,Adoracja,modlitwa i cisza kosciola.
To wszystko zaniedbalam- i to wszystko otrzymalam jak dar,w trojnasob i tym sie ogromnie raduje.
Rowniez nasze stosunki w malzenstwie zmienily sie na lepsze,moj maz po latach poszedl do spowiedzi i przebywanie w kosciele- sprawia mu widoczna radosc.
Nie bylo by tego wszystkiego, gdyby nie znajomosc z konikiem.
Pan juz tam ma swoje plany dla nas wszystkich i posyla nas jednych do drugich- jak Boze listy...
Dziekuje za wiosne mojej wiary...
Czlowiek w czlowieku umiera, gdy zlo czynione- nie boli- a dobro- nie raduje....
-
- Przyjaciel forum
Konik, najserdeczniejsze życzenia z okazji pierwszej komunii

... i nie tylko
Niech Pan Bóg Ci błogosławi. Niech Boże plany realizują się w Twoim życiu. Obyś zawsze chodził w Duchu Świętym
Szczęść Boże!

... i nie tylko

Niech Pan Bóg Ci błogosławi. Niech Boże plany realizują się w Twoim życiu. Obyś zawsze chodził w Duchu Świętym

Szczęść Boże!
nie gratuluje ci, ale zycze szczescia
koniku, Ty szczęściarzu, będziesz pamiętał swój chrzest
Życzę Ci światła Ducha Świętego, niech Cię prowadzi, daje rozeznanie, nie skąpi wszystkich swoich darów. I żebyś z nich korzystał
Wszystkiego dobrego!

Życzę Ci światła Ducha Świętego, niech Cię prowadzi, daje rozeznanie, nie skąpi wszystkich swoich darów. I żebyś z nich korzystał

Wszystkiego dobrego!
Dominus meus et Deus meus!
A ja się zastanawiałam, o kogo chodzi?...
, myślałam, że Ty już dawno wstąpiłeś do KRK....
Cieszę się ogromnie i życzę Ci nieustannej drogi w Panu, trwania w Jego Duchu. Twoje świadectwo, jak widać:), już przynosi owoce....
Oby dla każdego, kto spotka się z Twoją osobą i Twoją wiarą, był to mały przystanek do refleksji i pójścia za Panem.
Alleluja!, ...i do przodu

Cieszę się ogromnie i życzę Ci nieustannej drogi w Panu, trwania w Jego Duchu. Twoje świadectwo, jak widać:), już przynosi owoce....
Oby dla każdego, kto spotka się z Twoją osobą i Twoją wiarą, był to mały przystanek do refleksji i pójścia za Panem.
Alleluja!, ...i do przodu

"Starajcie się wpierw o Królestwo Boże, a wszystko inne będzie wam dane"
Ada
Ada
od konika
Dziekuje z calego serca za pamiec i prosze, wybaczcie za to, ze przydarzylo mi sie wierzgac i byc jeszcze w dodatku opryskliwy (jak jaki wielblad - no tez ma kopyta i pluje - ale to ponoc z czystej, bezinteresownej
zyczliwosci ).
Za to od wczoraj mam komplet nowych i blyszczacych podkow - trzeba bedzie dbac o nie i codziennie polerowac :mrgreen:

Za to od wczoraj mam komplet nowych i blyszczacych podkow - trzeba bedzie dbac o nie i codziennie polerowac :mrgreen:
konik
Teraz to już nie konik a pegaz, bo ze skrzydłami 
Wytrwania i wierności najlepszemu TACIE na świecie a On obdarzy czym trzeba i będzie łatwiej brykać
Dzięki za świadectwo!
Z Bogiem

Wytrwania i wierności najlepszemu TACIE na świecie a On obdarzy czym trzeba i będzie łatwiej brykać

Dzięki za świadectwo!
Z Bogiem
od konika
Bardzo dziekuje za to przypomnienie, ze mamy Tate - nie kogos, kto czycha na potkniecie moje, ale kogos, kto czycha, abytylko moc przytulic.
To bardzo fajne stwierdzenie.
Pozno, wiec zycze milych snow wszystkim, ktorzy sa za, a nawet przeciw
To bardzo fajne stwierdzenie.
Pozno, wiec zycze milych snow wszystkim, ktorzy sa za, a nawet przeciw

konik
konik, Przedewszystkim wielki ogromny do samej ziemi ukłon za twoje świadectwo. Dzisiaj trafiłem na ten wątek i przeczytałem od deski do deski z zapartym tchem. Nawet nie wiem co napisać w tym momencie jedynie mogę Ci złożyć serdeczne życzenia z okazji przyjęcia skaramentów "Niech cię Pan błogosławi i strzeże. Niech Pan rozpromieni swe oblicze nad tobą. niech cię obdarzy swą łaską. Niech zwróci ku tobie oblicze swoje i niech Cię obdarzy Pokojem".
Wszystkiego dobrego konik
Wszystkiego dobrego konik
Ostatnio zmieniony 29-05-11, 08:05 przez migar, łącznie zmieniany 1 raz.
vanitas vanitatum et omnia vanitas
Koniku, wszelkiego dobra od Pana, który objął Cię swoim ramieniem, wielu łask płynących z udziału w Eucharystii i owocnych darów od Ducha Świętego.
Czytając Twoje słowa myślałem, że już od dawna jesteś w Kościele Rzymsko-Katolickim
. Dla mnie to wielka radość i zaszczyt, że mogę się cieszyć razem z Tobą.
Bogu niech będą dzięki.
Czytając Twoje słowa myślałem, że już od dawna jesteś w Kościele Rzymsko-Katolickim

Bogu niech będą dzięki.
Chrześcijanie to światło świata - pod warunkiem, że są podłączeni do sieci.