Brak obrazu z kamerki - poradnik

Tutaj można zgłosić problemy związane z funkcjonowaniem forum oraz z widocznością hioba w kamerze lub poszukać dla nich rozwiązania. Mówimy też tutaj o narzędziach, które mogą wesprzeć naszą aktywność na forum, wrzucanie zdjęć, itp.

Moderator: Ben

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Brak obrazu z kamerki - poradnik

Post autor: Dominik » 31-01-15, 18:39

Jeśli masz coś takiego

Obrazek

lub

Obrazek
(printscreen od JJacek)


Czyli żadnych błędów flasha, to
- opuść forum
- wejdź na http://vaughnlive.tv/hiob
- opuść http://vaughnlive.tv/hiob
- wróć na forum

Rozwiązanie dziwne, ale prawie wszystkim pomaga TYLKO w sytuacjach jak na powyższych obrazkach, gdzie nie ma żadnych błędów flasha.


W sytuacji takiej

Obrazek

Jeśli masz takie samo logo w prawym górnym rogu czarnego kwadratu i w ciągu jednej minuty nie pojawi się obraz z kamerki to oznacza to jedno, kamerka jest wyłączona.
Ostatnio zmieniony 31-01-15, 19:31 przez Dominik, łącznie zmieniany 6 razy.
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Awatar użytkownika
wojtekNH
Przyjaciel forum
Posty: 83
Rejestracja: 21-02-11, 21:11
Lokalizacja: Nowa Huta

Post autor: wojtekNH » 18-04-15, 15:27

Kłaniam się.
No więc mam taki właśnie problem. Pojawił się zniczego i nie mogę sobie z nim poradzić, a takim całkiem laikiem nie jestem. Zwłaszcza, że brak streamu dotyczy tylko hiob live stream. Wszystkie inne streamy, casty, filmy onine, czy we flashu, czy silverze nie mają problemów. Sposób Dominika nie działa, tzn: po potwierdzeniu CAPTCHA strona pokazuje loading channel .., a chanel nie loading nihuhu.
Trzy różne przeglądarki (na różnych silnikach), w tym jedna portable. oczywiście najnowsze, legalne, świeżutki flasch, kodeki itp win7/64bit uaktualniony, AV essentials (wystarczający do moich potrzeb). Nie próbowałem jeszcze OS live ale to już według mnie niepotrzebna kombinacja.
Moja teoria:1 po którejś aktualizacji systemu coś wsiąkło, albo zdechło i trzeba poczekać na aktualizacje która to naprawi (raz już tak miałem)
2 Essential nie jest jednak wystarczający i wpuścił mi jakiegoś robala, przez co mam problemy z wiarygodnością. Niepokoi mnie to, że niemal każda polska strona se streamami (nie będę się upierał co do legalności wszystkich serwisów, ale to inny dział) żąda ode mnie potwierdzenia CAPTCHA anty bot. Ale z drugiej strony po potwierdzeniu witalności działa wszystko bez oporów. Amerykańskie, czy meksykańskie hulają bez niczego. Tylko strona Katolik.us nie chce mmnie pokazać streamu.

Jeśli ktoś z Wiedzących ma jakiś pomysł byłbym niezmiernie dźwięczny.


Edit: przeskanowałem onlainowymi (f-secure i arcabit) i jest czysto.
Ostatnio zmieniony 18-04-15, 16:15 przez wojtekNH, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 18-04-15, 19:08

jaka CAPTCHA? Nigdy nie musiałem żadnego kudu przepisywać żeby Hioba oglądać.

Co do wirusa, możliwe, ja tak z youtube miałem, że za dużo go niby oglądam (a nikt praktycznie nie wchodził na youtube z mego IP), i miałem
CAPTCHA co godzinę. Pomogła zmiana publicznego IP, wymusiłem tą zmianę zmianą MAC routera podpiętego pod modem od kablówki Vectra.
Dziwna sprawa w sumie, już drugi tydzień mija i nie ma tej CAPTCHA.
Gdyby był to wirus, to zmiana IP powinna pomóc najwyżej na pół dnia.

Na takie wirusy antywirus nie pomaga, trzeba się takimi programami bawić jakie opisałem w kawiarence niedawno.
Ostatnio zmieniony 18-04-15, 19:12 przez Dominik, łącznie zmieniany 2 razy.
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Awatar użytkownika
wojtekNH
Przyjaciel forum
Posty: 83
Rejestracja: 21-02-11, 21:11
Lokalizacja: Nowa Huta

Post autor: wojtekNH » 18-04-15, 21:14

Zmiana IP - nie ma takiej opcji. Korzystam z lokalnego ISP po wifi, mój AP i router jest identyfikowany i blokowany dla sieci. Poza tym ostatni widzialny "mój" IP jest współdzielony z innymi klientami. I tu zdaje się jest pies pogrzebany, albowiem stream hioba nie idzie na żadnym sprzęcie, który mam w domu, a mam ich 6 różnych z różnymi systemami. Sprawdziłem też mój komputer bardziej zaawansowanymi programami, jest czysto, analitycy od ComboFix nic nie znaleźli. Jutro spróbuje z pracy moją slimjet portable. Jak znajdę rozwiązanie to dam znać.
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 19-04-15, 16:49

spróbuj przez proxy wejść na stream Hioba, pewnie będzie się cięło , bardzo, ale przetestujesz czy działa na innym IP. Skoro inni klienci Twojego dostawcy neta też mają takie samo IP to może vaughnlive.tv dał jakiegoś bana na Was, ale to też dziwne, ponieważ ten stream nie jest popularny.

Na pewno nie jest to wina Twego kompa, skoro na innych w domu sprzętach jest taka sama sytuacja, zmień IP i daj znać czy pomogło. Jak coś to pomogę szukać dobrej proxy.
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Awatar użytkownika
wojtekNH
Przyjaciel forum
Posty: 83
Rejestracja: 21-02-11, 21:11
Lokalizacja: Nowa Huta

Post autor: wojtekNH » 29-04-15, 16:47

eee... samo się naprawiło...?
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 30-04-15, 10:11

My tutaj nic nie zmienialiśmy :-)
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

Awatar użytkownika
Dominik
Administrator
Posty: 700
Rejestracja: 06-05-14, 10:47
Lokalizacja: Ostrowiec Świętokrzyski
Kontakt:

Post autor: Dominik » 13-06-15, 14:19

Czasem może coś takiego wyskoczyć, zamiast obrazu z kamerki.

Obrazek


Mi to czasem wyskakuje pomimo że nie blokuje reklam, pomaga odświeżenie strony. Jeśli masz AddBlocka to go wyłącz, wycwanili się, i teraz ponoć z AddBlockiem nie da się transmisji oglądać.
[center]Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

[/center]

ODPOWIEDZ