FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Bezpieczna strona Zapraszam na forum http://katolik.us i do zapoznania się z REGULAMINEM FORUM oraz FAQ
                      Forum wykorzystuje ciasteczka jeżeli się nie zgadzasz opuść tę stronę!
Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce,
a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą ochroną.
Niech go Bóg pogromić raczy - pokornie o to prosimy.
A Ty, Wodzu Niebieskich Zastępów, szatana i inne złe duchy,
które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą
mocą Bożą strąć do piekła.
Amen.
Charlotte
Warszawa


Poprzedni temat «» Następny temat
Brak obrazu z kamerki - poradnik
Autor Wiadomość
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 31-01-15, 18:39   Brak obrazu z kamerki - poradnik

Jeśli masz coś takiego



lub


(printscreen od JJacek)


Czyli żadnych błędów flasha, to
- opuść forum
- wejdź na http://vaughnlive.tv/hiob
- opuść http://vaughnlive.tv/hiob
- wróć na forum

Rozwiązanie dziwne, ale prawie wszystkim pomaga TYLKO w sytuacjach jak na powyższych obrazkach, gdzie nie ma żadnych błędów flasha.


W sytuacji takiej



Jeśli masz takie samo logo w prawym górnym rogu czarnego kwadratu i w ciągu jednej minuty nie pojawi się obraz z kamerki to oznacza to jedno, kamerka jest wyłączona.
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

Ostatnio zmieniony przez Dominik 31-01-15, 19:31, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
 
wojtekNH 


Dołączył: 21 Lut 2011
Skąd: Nowa Huta
Wysłany: 18-04-15, 16:27   

Kłaniam się.
No więc mam taki właśnie problem. Pojawił się zniczego i nie mogę sobie z nim poradzić, a takim całkiem laikiem nie jestem. Zwłaszcza, że brak streamu dotyczy tylko hiob live stream. Wszystkie inne streamy, casty, filmy onine, czy we flashu, czy silverze nie mają problemów. Sposób Dominika nie działa, tzn: po potwierdzeniu CAPTCHA strona pokazuje loading channel .., a chanel nie loading nihuhu.
Trzy różne przeglądarki (na różnych silnikach), w tym jedna portable. oczywiście najnowsze, legalne, świeżutki flasch, kodeki itp win7/64bit uaktualniony, AV essentials (wystarczający do moich potrzeb). Nie próbowałem jeszcze OS live ale to już według mnie niepotrzebna kombinacja.
Moja teoria:1 po którejś aktualizacji systemu coś wsiąkło, albo zdechło i trzeba poczekać na aktualizacje która to naprawi (raz już tak miałem)
2 Essential nie jest jednak wystarczający i wpuścił mi jakiegoś robala, przez co mam problemy z wiarygodnością. Niepokoi mnie to, że niemal każda polska strona se streamami (nie będę się upierał co do legalności wszystkich serwisów, ale to inny dział) żąda ode mnie potwierdzenia CAPTCHA anty bot. Ale z drugiej strony po potwierdzeniu witalności działa wszystko bez oporów. Amerykańskie, czy meksykańskie hulają bez niczego. Tylko strona Katolik.us nie chce mmnie pokazać streamu.

Jeśli ktoś z Wiedzących ma jakiś pomysł byłbym niezmiernie dźwięczny.


Edit: przeskanowałem onlainowymi (f-secure i arcabit) i jest czysto.
_________________
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.
Ostatnio zmieniony przez wojtekNH 18-04-15, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 18-04-15, 20:08   

jaka CAPTCHA? Nigdy nie musiałem żadnego kudu przepisywać żeby Hioba oglądać.

Co do wirusa, możliwe, ja tak z youtube miałem, że za dużo go niby oglądam (a nikt praktycznie nie wchodził na youtube z mego IP), i miałem
CAPTCHA co godzinę. Pomogła zmiana publicznego IP, wymusiłem tą zmianę zmianą MAC routera podpiętego pod modem od kablówki Vectra.
Dziwna sprawa w sumie, już drugi tydzień mija i nie ma tej CAPTCHA.
Gdyby był to wirus, to zmiana IP powinna pomóc najwyżej na pół dnia.

Na takie wirusy antywirus nie pomaga, trzeba się takimi programami bawić jakie opisałem w kawiarence niedawno.
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

Ostatnio zmieniony przez Dominik 18-04-15, 20:12, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
wojtekNH 


Dołączył: 21 Lut 2011
Skąd: Nowa Huta
Wysłany: 18-04-15, 22:14   

Zmiana IP - nie ma takiej opcji. Korzystam z lokalnego ISP po wifi, mój AP i router jest identyfikowany i blokowany dla sieci. Poza tym ostatni widzialny "mój" IP jest współdzielony z innymi klientami. I tu zdaje się jest pies pogrzebany, albowiem stream hioba nie idzie na żadnym sprzęcie, który mam w domu, a mam ich 6 różnych z różnymi systemami. Sprawdziłem też mój komputer bardziej zaawansowanymi programami, jest czysto, analitycy od ComboFix nic nie znaleźli. Jutro spróbuje z pracy moją slimjet portable. Jak znajdę rozwiązanie to dam znać.
_________________
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 19-04-15, 17:49   

spróbuj przez proxy wejść na stream Hioba, pewnie będzie się cięło , bardzo, ale przetestujesz czy działa na innym IP. Skoro inni klienci Twojego dostawcy neta też mają takie samo IP to może vaughnlive.tv dał jakiegoś bana na Was, ale to też dziwne, ponieważ ten stream nie jest popularny.

Na pewno nie jest to wina Twego kompa, skoro na innych w domu sprzętach jest taka sama sytuacja, zmień IP i daj znać czy pomogło. Jak coś to pomogę szukać dobrej proxy.
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

 
 
 
wojtekNH 


Dołączył: 21 Lut 2011
Skąd: Nowa Huta
Wysłany: 29-04-15, 17:47   

eee... samo się naprawiło...?
_________________
Wszystko co piszę wymyślam sam i sam się potem sobie dziwie, że to piszę.
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 30-04-15, 11:11   

My tutaj nic nie zmienialiśmy :-)
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

 
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 13-06-15, 15:19   

Czasem może coś takiego wyskoczyć, zamiast obrazu z kamerki.




Mi to czasem wyskakuje pomimo że nie blokuje reklam, pomaga odświeżenie strony. Jeśli masz AddBlocka to go wyłącz, wycwanili się, i teraz ponoć z AddBlockiem nie da się transmisji oglądać.
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo