FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Bezpieczna strona Zapraszam na forum http://katolik.us i do zapoznania się z REGULAMINEM FORUM oraz FAQ
                      Forum wykorzystuje ciasteczka jeżeli się nie zgadzasz opuść tę stronę!
Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce,
a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą ochroną.
Niech go Bóg pogromić raczy - pokornie o to prosimy.
A Ty, Wodzu Niebieskich Zastępów, szatana i inne złe duchy,
które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą
mocą Bożą strąć do piekła.
Amen.
Charlotte
Warszawa


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: hiob
03-05-10, 20:04
Kamera online + GPS... jak??
Autor Wiadomość
hiob 
Administrator


Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: Północna Karolina, USA
Wysłany: 30-04-10, 07:02   

SZWAGIER napisał/a:
Hiobie, mam pytanie, czy www.gpsgate.com odnosi się także do Europy, Polski? Chyba, że ktoś wie czy istnieje coś podobnego na rynku EU, PL??
Jeżeli zakupiłbym ten program to czy będzie to wszystko funkcjonowało tutaj?


Tak, to jest europejski program. Oni chyba są gdzieś w Skandynawii i program ten sprzedają także za €.

Jednak sam program służy zaledwie do podłączania kilku programów nawigacyjnych do jednej anteny. Jeżeli chcesz mieć dla siebie po prostu zwykłą nawigację w laptopie, to nie potrzebujesz tego ustrojstwa. Ja mam kilka różnych programów, więc by uniknąć plątaniny kabli, kupiłem ich program.

Sama mapa to jeszcze inne zagadnienie. Mapa chyba jest darmowa. Umieszczenie jej na forum, to już tylko sprawa wiedzy i umiejętności i tu musiałby się wypowiedzieć Vul. Można zresztą na ich stronie mieć swoją mapę, ale nie bardzo wiem, jak to działa.


Cytat:
Mam zamiar kupić nadajnik GPS (chyba, że to się nazywa odbiornik GPS) ale akurat w tym temacie nie mam absolutnie żadnego rozeznania, nie znam żadnych prodentów, modeli itp. czy ktoś co wie w tym temacie, na co zwracać uwagę?


To zależy do czego miałoby Ci to służyć. Ja na przykład kupiłem ostatnio program firmy ALK do mojej komórki: http://www.alk.com/copilo...ampaign=android Tylko $30 i mam "normalnego GPS-a" w moim droidzie. Mam też ich programy w laptopie, choć te były znacznie droższe.

W telefonie mam też darmowe programy, google maps i jakiś inny. Ale o samych GPS-ach pisaliśmy gdzieś w innym miejscu.
_________________
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi: i rzeczywiście nimi jesteśmy. (1 J 3,1a)
 
 
 
SZWAGIER 

Dołączył: 31 Maj 2009
Skąd: Bielsko-Biała / Koszalin
Wysłany: 30-04-10, 17:54   

jockero wielkie dzięki

Hiobie dzięki za informacje, potrzebuję tego ustrojstwa do laptopa, aby nawigacja na nim zaistalowana działała. Hiobie mam rozumieć że bez instalacji tego programu nie mogę korzystać z nawigacji, i mieć bąbelka tak jak Ty masz, tzn. na każde urządzenie potrzebny jest osobny odbiornik?? Jak wogóle wygląda proces stworzenia takiej ładnej banieczki?
_________________
-> szwagier-sd106.prv.pl
-> Polskie Drogi -> Galeria
-> YouTube
 
 
 
hiob 
Administrator


Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: Północna Karolina, USA
Wysłany: 01-05-10, 03:11   

SZWAGIER, ciągle nie bardzo Cię rozumiem. Jaki masz program zainstalowany w laptopie? Masz do niego antenę GPS? I gdzie chcesz mieć "banieczkę"? Tylko u siebie, czy chcesz, by inni ją oglądali?

Jak dla siebie, to możesz np. zainstalować darmowy program google earth i korzystając z anteny tego programu, który masz, równocześnie się oglądać w dwóch programach i na stronie FransonGPS. Z tym, że za produkty i usługi Fransona trzeba zapłacić.

Jednak chyba są jakieś alternatywne sposoby, jak np. http://igoogle.com gdzie można, mając gps w komórce, podglądać się na mapie googli.

Ja zresztą nie jestem tu żadnym autorytetem i niewiele się na tym znam
_________________
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi: i rzeczywiście nimi jesteśmy. (1 J 3,1a)
 
 
 
SZWAGIER 

Dołączył: 31 Maj 2009
Skąd: Bielsko-Biała / Koszalin
Wysłany: 02-05-10, 12:01   

Hiobie jak już napisałem, nie bardzo orientuję się w tym temacie więc możliwe, że używam niewłaściwej terminologii...

Chodzi mi dokładnie o bąbelka którego widzą wszyscy i aby się automatycznie poruszał na mapie, czyli dokłądnie tak jak jest w Twoim przypadku :)

Nawigacja jest zainstalowana na laptopie i chciałbym aby miała jakieś połączenie z satelitami, aby pokazywała mi moją obecną pozycję, nie wiem czy to się nazywa antena GPS czy odbiornik GPS. Reasumując wychodzi na to, że mi o to to jak Ty masz to pwszystko zrobione.
Pozdrawiam :)
_________________
-> szwagier-sd106.prv.pl
-> Polskie Drogi -> Galeria
-> YouTube
 
 
 
hiob 
Administrator


Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: Północna Karolina, USA
Wysłany: 02-05-10, 19:53   

SZWAGIER napisał/a:
Hiobie jak już napisałem, nie bardzo orientuję się w tym temacie więc możliwe, że używam niewłaściwej terminologii...


No to jest nas dwóch. Na pewno się dogadamy. :lol:

Cytat:
Chodzi mi dokładnie o bąbelka którego widzą wszyscy i aby się automatycznie poruszał na mapie, czyli dokłądnie tak jak jest w Twoim przypadku :)


To umożliwia Franson GPS plus modyfikacje mapy przez Vula. Ale w sumie, gdy ktoś nie ma swojej strony, chyba na ich stronie można udostępniać swoją pozycję.

Jest także program http://igoogle.com gdzie można to robić korzystając z GPS-u w komórce.

Cytat:
Nawigacja jest zainstalowana na laptopie i chciałbym aby miała jakieś połączenie z satelitami, aby pokazywała mi moją obecną pozycję, nie wiem czy to się nazywa antena GPS czy odbiornik GPS.


Nie wiem za bardzo co masz na myśli teraz. Moje programy nawigacyjne zazwyczaj były z anteną satelitarną do namierzania satelitów. Ale, być może, są także takie, które wymagają osobnego nabycia tej anteny. Tu jednak trzeba uważać, by kupić dobrą, bo wiem z własnego doświadczenia, że nie każdą antenę te programy widzą. Stosując program Franson GPS, muszę "na wyjściu" zaznaczyć kilka różnych ustawień, by Google Earth, czy Mobile PC "zobaczyły" sygnał z odbiornika GPS.

Wiem, że piszę ogólnie i nie bardzo precyzyjnie, ale też nie bardzo wiem, jak inaczej i bardziej konkretnie Ci pomóc.
_________________
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi: i rzeczywiście nimi jesteśmy. (1 J 3,1a)
 
 
 
hiob 
Administrator


Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: Północna Karolina, USA
Wysłany: 03-05-10, 19:40   

SZWAGIER, jest jeszcze inna możliwość. Na stronie Kamila, http://www.oczamikierowcy.com/ widzę, że ma mapę z bąbelkiem, i z tego, co tam pisze, korzysta z pomocy strony http://www.gdziejestem.pl Nie byłem na niej nawet jeszcze, ale pewnie to jest jakaś, mam nadzieję darmowa usługa, gdzie każdy może się pokazać. Z jak najlepszej strony. ;-)
_________________
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi: i rzeczywiście nimi jesteśmy. (1 J 3,1a)
 
 
 
SZWAGIER 

Dołączył: 31 Maj 2009
Skąd: Bielsko-Biała / Koszalin
Wysłany: 03-05-10, 20:10   

Dziękuję Hiobie, wiem o tym bo tam już sie zarejestrowałem ale z braku odbiornika GPS (anteny GPS) bąbelek jest ustawiony ręcznie i póki co unieruchomiony.
_________________
-> szwagier-sd106.prv.pl
-> Polskie Drogi -> Galeria
-> YouTube
 
 
 
SZWAGIER 

Dołączył: 31 Maj 2009
Skąd: Bielsko-Biała / Koszalin
Wysłany: 20-05-10, 01:10   

Witam. Narazie sobie poradziłem bez kupowania anteny GPS, mając nawigację Lark 50.1 teraz używam jej jako odbiornik GPS w laptopie :) 2 dni zajęło mi aby to ruszyło bo nie jest to takie chop siup żeby nawigacja mogła być anteną którą zobaczy komputer, ale koniec końców teraz wszystko pięknie chodzi aczkolwiek jest to tylko przejściowa "zabawka" którą uruchomiłem z nudów w sumie do czasu zakupu jakiejś normalnej anteny GPS. Z bąbelkiem też sobie poradziłem, obecnie jest na http://gdziejestem.pl/ ale szukam jakiejś innej strony (nie wiem dlaczego, ale ta akurat jakoś mi nie pasuje) na której będzie widać gdzie aktualnie się znajduję :)
Jak coś nowego wykombinuję to się odezwę w temacie ;) :D
_________________
-> szwagier-sd106.prv.pl
-> Polskie Drogi -> Galeria
-> YouTube
 
 
 
emil-jo 

Dołączył: 08 Mar 2011
Skąd: Szczecin
Wysłany: 11-03-11, 10:43   

Aha, czyli poprostu łapie gdzieś wifi, bo chyba nadawanie obrazu przez 3G nie należy do tanich operacji [/quote] Nie ma wifi na trasie, a w stanach 3g jest bez limitów za odpowiednią dopłatą do abonamentu, także Hiob ma net przez sieci komórkowe, i z tego co widziałem używa modemu 3g ze smartfona z androidem:) Gość obcykany nieżle:-)
 
 
 
hiob 
Administrator


Dołączył: 24 Paź 2007
Skąd: Północna Karolina, USA
Wysłany: 12-03-11, 05:17   

emil-jo napisał/a:
... w Stanach 3g jest bez limitów za odpowiednią dopłatą do abonamentu, także Hiob ma net przez sieci komórkowe, i z tego co widziałem używa modemu 3g ze smartfona z androidem:)


Nie wszędzie jeszcze jest 3G. Poza tym używam dwu niezależnych połączeń. Jedno przez komórkę, drugie kartę-modem. To przez komórkę nie ma limitów, to przez kartę ma, ale "dobrowolne ograniczenie". Po prostu gdy podpisywałem umowę, nie było ograniczeń, później je wprowadzili (5 gigabajtów transferu na miesiąc), ale jak na razie tolerują to, że starczy użytkownicy ignorują ograniczenia.

Cytat:
Gość obcykany nieżle:-)


Hehe, albo czasem robi takie wrażenie. ;-) Najważniejsze, to być "specem od Pi-aRu"
_________________
Popatrzcie, jaką miłością obdarzył nas Ojciec: zostaliśmy nazwani dziećmi Bożymi: i rzeczywiście nimi jesteśmy. (1 J 3,1a)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo