FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Bezpieczna strona Zapraszam na forum http://katolik.us i do zapoznania się z REGULAMINEM FORUM oraz FAQ
                      Forum wykorzystuje ciasteczka jeżeli się nie zgadzasz opuść tę stronę!
Święty Michale Archaniele, wspomagaj nas w walce,
a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą ochroną.
Niech go Bóg pogromić raczy - pokornie o to prosimy.
A Ty, Wodzu Niebieskich Zastępów, szatana i inne złe duchy,
które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą
mocą Bożą strąć do piekła.
Amen.
Charlotte
Warszawa


Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy sprzęt Lenovo ideapad 100
Autor Wiadomość
MarasPL 

Dołączył: 01 Mar 2015
Skąd: Zielona Góra
  Wysłany: 30-11-16, 23:11   Nowy sprzęt Lenovo ideapad 100

Cześć, jeżeli to nie ten dział, to bardzo przepraszam. Od niedawna poszukuję nowego laptopa, który ma mi służyć przez długie lata, praca na nim musi być płynna, zamierzam na nim się uczyć, serfować po internecie i grać na nim (PŁYNNIE) w tytuły, które zamierzam kupić, takie jak:
- Need for speed Most Wanted 2012
- Battlefield 3
- Battlefield 4
- Medal of Honor 2012
- Call of Duty Black Ops 1,2
- F.E.A.R 1,2,3
- GTA 4
Dane:
Lenovo ideapad 100
Procesor Dwurdzeniowy Intel core i3 5005U
Karta graficzna Intel HD Graphic 5500
Pamięć ram 4GB

Sprawdzałem wymagania minimalne gier i porównałem je z Lenovo i powinno działać na moje oko, ale mogę się mylić, miły fajny Pan z Mediamarktu powiedział, że ten laptop niezbyt się nadaje do grania i zaproponował mi sprzęty od minimum 2000 złotych, na takie niestety nie mogę pozwolić, na forach niestety różni użytkownicy piszą różnie, jeden, że dobry, drugi, że nie, trzeci, że procesor intel core i3 nie jest stworzony do grania , za słaby itd, więc liczę na waszą pomoc.

Jeżeli zostawiłem byki, bardzo za to przepraszam.
Ostatnio zmieniony przez MarasPL 30-11-16, 23:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 01-12-16, 12:46   

Co masz na myśli PŁYNNE granie?
Jednym wystarczy 30 klatek na sekundę, inni muszą mieć ponad 60.

Nie znam się aż tak by odpowiedzieć na to pytanie, ale wątpliwe jest byś był jakoś bardzo zadowolony z niego w grach.

wpisałem w google
intal hd 5500 gta iv, wyskoczyło np. to https://www.youtube.com/watch?v=EkOZ4331DY4
też i3 5005u i 4gb ramu,,, ilość klatek na sukunde 15-20, ale płynie jest. Mi w sumie by odpowiadała taka jakość, i tak mało gram.

poszukaj więcej filmików na youtubie, weź pod uwagę że zapisywanie filmów pod czas grania obciążą w jakimś stopniu CPU, więc gry będę trochę gorzej działać pod czas nagrywania

//edit, oglądam filmy na youtube, i3 i ta 5500 daje radę :-) aż mnie zaskoczyło to
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

Ostatnio zmieniony przez Dominik 01-12-16, 12:55, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
MarasPL 

Dołączył: 01 Mar 2015
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 02-12-16, 22:12   

Jeszcze jedno pytanie, brakuje mi na sprzęcie nalepki z legalnym kluczem produktu systemu Windows 10, pobrałem program, który pokazuje klucz produktu w zainstalowanym już systemie, ale nie wiem, czy program pokazuje prawidłowe dane, dodaję link do strony, skąd pobrałem i proszę o sprawdzenie tego programu. :-)

http://www.nirsoft.net/ut...key_viewer.html
Ostatnio zmieniony przez Dominik 02-12-16, 22:20, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Dominik 
Administrator


Dołączył: 06 Maj 2014
Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
Wysłany: 02-12-16, 22:26   

:-) raczej prawidłowe dane pokazuje.

Ja też nie mam nalepki z kluczem na laptopie z win 10

Mogli by dawać taki klucz, bo system się sypnie, i co wtedy, jak ktoś klucza nie wydobędzie wcześniej?
Ciekawe czy takim kluczem da się zainstalować Windows 10 pobranym ze strony Microsoftu, po formacie, hmmm.
_________________
Często mam za mało odwagi, żeby nacisnąć Enter.
Chcesz przekazać mi 1% podatku? Wejdź na moją stronę WWW KLIK, na niej opisuje co i jak

Ostatnio zmieniony przez Dominik 02-12-16, 22:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
MarasPL 

Dołączył: 01 Mar 2015
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 03-12-16, 01:17   

Kilka miesięcy temu miałem problem z pobraniem obrazu z systemem Windows 7 z Microsoftu, ponieważ po wpisaniu klucza produktu z nalepki wyskoczył komunikat, że klucz należy do Preinstalowanego oprogramowania i należy się skontaktować z producentem, od którego mamy zakupiony laptop, w celu odzyskania systemu Windows, tutaj myślę, że chodziło o to, żeby kupić system, ale mogę się mylić, jedynym wyjściem było pobranie obrazu płyty z chomika i ta metoda zadziałała. :-)

Jeśli chodzi o pobranie Windowsa 8 i 10 z Microsoftu, pobieramy normalnie i dopiero po uruchomieniu instalatora musimy wpisać klucz produktu, klucz powinien zadziałać. :-)

Mam nadzieję, że dysk twardy na nowym sprzęcie nie padnie z powodu uszkodzonych sektorów, w poprzednim sprzęcie padł po 6 latach od nowości dysk firmy WD, powiedziano mi, że to najgorszy dysk twardy, jaki może być i, że często są z nimi problemy.



 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo