Niedługo wyjeżdżam do 110 Sagamore Rd, Bolton Landing, NY 12814, Stany Zjednoczone.
Pierwsze z moich pytań, nie ma tam w pobliżu lotniska, auto uda mi się wynająć, czy na weekendy są jakieś miejsca w pobliżu które warto zobaczyć? Będę około 4 miesiące na miejscu, potem będę miał 2 tygodnie wolnego, będę chciał zwiedzić Kanion z twarzami prezydentów, New York, Floryde ( Miami ) , Vegas. Czy według Ciebie są jakieś miejsca gdzie musowo trzeba być podczas pobytu w USA ? Pewnie najlepszym środkiem transportu będzie komunikacja / samoloty ? Auto wynajęcie raczej mało opłacalne ? Czy orientujesz się ile wcześniej i gdzie bookować bilety ? Gdzie najlepiej szukać kwater ? Czego unikać np. w Vegas ? ( Lubie przyciągać do siebie kłopoty ). Czy są jakieś kategoryczne zakazy w stanach? Czy to prawda ,że mogę sobie "na legalu" wypić piwko na promenadzie w Vegas ? Mam możliwość załatwienia taniego promu ( żeby auto przewieźć ) gdzie najlepiej szukać jakiejś okazji ,żeby sobie do PL ściągnąć ? Sorki za tyle pytań, ale jadę sam i jestem zielony

Pzdr