Zbyszek Michał pisze:o morderstwach politycznych pisze dość często GW, a Ty twierdzisz że jakoby ich nie ma?!
Nie twierdzę, że mordestw politycznych nie ma, ale nie zgadzam się z tezą, że są masowe. Tak jak się nie zgadzam, że politycy PiS są ludźmi nieuczciwymi, choć kilku nieuczciwych z tej partii znam.
Zbyszek Michał pisze: Czytasz tę gazetę, nie widzę możliwości byś nie trafił na dość często pojawiające się doniesienia na temat zbrodni politycznych w Rosji. Może można w inny sposób wyjaśnić, to że tak inteligentny człowiek jak Ty zaprzecza faktom potwierdzonym m.in. przez sąd rosyjski!!!! Proszę wyjaśnij to, bo tego absolutnie nie rozumiem...
Zbyszku - czytuję GW, ale nie czytam jej całej i w szczególności o zbrodniach politycznych w Rosji też nie czytam. Bo wybieram to, co mnie interesuje w ograniczonym czasie jaki mam na czytanie gazet.
I nie zaprzeczam faktom, tylko proszę Cię o konkretne argumenty (np. ile tych zbrodni było w ciągu ostatnich lat, ile z nich jest bez wątpienia politycznych, a ile jest tylko o to podejrzanych). Wtedy będziemy mogli o tym podyskutować.
Zbyszek Michał pisze:Nie mogę Ci podać źródeł, bo nie widzę możliwości byś ich JUŻ nie znał.
A ja mam wrażenie, że nie tyle nie możesz, co nie chcesz - bo się na mnie zdenerwowałeś
. Tyle, że ja nie mogę toczyć takiej dyskusji,w której sam będę oskarżycielem (i sobie dostarczał dowodów) i adwokatem (i te dowody obalał). A bez faktów, na bazie których można by szukać prawdy (a o to chodzi w tej dyskusji), dyskusja zmieni się szybko w kłótnię.