Kochani,
jakiś czas temu prosiłem Was o modlitwę w intencji „projektu”. Ten projekt początkowo miał być wpisem na blogu, ale tak naprawdę projektem stał się wtedy, kiedy planowany wpis na blogu przerodził się w pomysł wydania tego tekstu drukiem. Chcę Was poinformować, że w ostatni wtorek wysłałem ten tekst do wydawnictwa. Teraz czekam na decyzję wydawnictwa (Wydawnictwo Apostolicum), czy uznają tekst za zdatny do druku, i chciałbym też, żeby mój przełożony wyższy, czyli prowincjał, podpisał „Imprimi potest” – odpowiednik „Imprimatur”. Nie wiem, ile to wszystko razem potrwa, ale pewnie kilka miesięcy. Tematem książeczki, którą chcę wydać pod tytułem: „Czy można ofiarować Bogu Bóstwo Jezusa Chrystusa?”, jest odpowiedź na wpis ks. Dariusza Olewińskiego:
https://teologkatolicki.blogspot.com/20 ... kiego.html
Dziękuję za dotychczasowe wsparcie modlitewnie i jednocześnie proszę o dalszą modlitwę w tej intencji. Chciałbym, żeby ta książeczka została wydana i dotarła do katolików, którzy odrzucają Koronkę do Miłosierdzia Bożego ze względu na teologiczne trudności związane z ofiarowaniem Bogu całej Osoby Jezusa Chrystusa, a więc także Jego Bóstwa, co należy do istoty tej modlitwy. Wierzę, że ta modlitwa koronką może przyczynić się do wzrostu naszej ufności w Boże Miłosierdzie, dlatego zależy mi na przekonaniu wątpiących.
Życzę Wam owocnego przeżycia tajemnic Wielkiego Tygodnia!